smörblomman

2012-09-30
20:41:00

fy fan vilket bra jobb sjuksköterskorna gör!!:)
Om gårdagen var stressig så var det inget i jämförelse med dagen idag, idag har jag fått märka hur tugnt sjuksköterskejobbet kan vara, fan alltså men det känns grymt skönt att trots jag haft en tuff helg så vet jag att jag ändå vill bli sjuksköterska. Känns grymt bra att ha valt rätt utbildning:)
 
Fan alltså, skönt att ha en bra handledare. För idag stod vi båda två i en hiss och egentligen ville nog båda bara gråta, men så drog hon ett skämt och vi skrattade så att vi höll på att kissa ner oss. Så säger hon "isånnahär lägen måste man göra något för att inte tappa fokus eftersom vi har massor mer att hinna med just nu, gråta kan vi göra sen"... men då hade man tappat gråtsuget och så kunde man se det positiva i situationen istället!
 
Nä nu ska jag se X-factor och sen ska jag sova, har redan sovit 2 timmar i soffan;) hehe
 
Kram Emma
 
 
 

2012-09-29
22:37:09

Det finns lite för få timmar på dygnet.
Hejsan!
Jag hinner inte skriva här så mycket men det är bra för det betyder att jag har alldeles för mycket roliga grejer att göra här i Umeå. Just nu måste jag säga att jag verkligen inte ångrar att jag packade ihop mitt pick och pack och åkte hit! Det känns väldigt skönt:)
 
Ikväll har jag varit på min VFU, det var en riktigt bra kväll, lite stressig men det var kul!:) Jag tror jag kommer lära mig så grymt mycket grejer på den här praktiken, min handledare är supermysig och jag trivs faktiskt himla bra på MAVA.
 
Igår fyllde jag 21 år och det firades med att inte göra nästan nått på hela dagen fram tills dess att jag for till Umedalen för att gå min andra introdag på personlig assistent-jobbet... det känns verkligen i kroppen att det är mycket nytt som händer för jag är verkligen trött och slut såfort jag kommer hem! För hela dagarna på praktiken och jobbet så ska man verkligen vara på topp!:) men gud så jag älskar praktiken! Jag vill verkligen bli sjuksköterska och jobba med människor och springa i korridorerna på sjukhusen:) Detta blir bra. Det är grymt studiemotiverande att trivas på sin VFU!:)
 
Nä nu ska jag skriva i min supergulliga "Dagbok" som vi fick från huvudhandledaren på VFU:n, varje dag ska vi skriva vad vi gjort och vad man lärt sig. Detta för att vi ska se hur jävla bra vi faktiskt är!!:) shiettes pommesfrittes om ynka två år har jag säkert jobbat en hel sommar som sjuksyrra!
 
Ett långt inlägg blev det och helt utan bilder, men detta var en liten update från Umeå, hoppas ni har det bra!:)
 
Kram Emma

2012-09-29
12:00:06

om tre veckor så lugnar nog schemat ner sig lite;)
Att både göra VFU och gå introduktion till ett nytt jobb är lite tuffare än jag trodde:p är trött typ hela tiden;) voj voj!
Ska snart ta min cykel och börja rulla mot NUS för att ha praktik mellan 13-21.30... sen ska jag även befinna mig där mellan 6.45-15.30 imorgon!:p lovely weekend men nästa helg då ska jag fasen ha kul!!:)

peace out!

//Emma

2012-09-25
18:48:59

Första dagen som uska på MAVA är nu avklarad!:)
Det var riktigt kul idag och jag har lärt mig massor med nya grejor!:) svinkul!! idag har jag tagit venprover, kapillära prover, ortostatiskt blodtryck, städat, duschat en patient, serverat mat, matat, pratat med anhöriga osv. Nästa sommar vill jag nog jobba på sjukhus ändå!:) tror man lär sig galet mycket av det!:) :)

2012-09-24
20:21:45

EKG
kände att ekg-kurvan och elektrodsättning behövde fräschas upp, så det är vad jag ligger och läser om nu!:) tror jag ska försöka hinna med lite endokrinologi med innan jag går och lägger mig... att börja 06.45 känns lite tungt!:/
peace!

2012-09-24
18:01:37

MAVA
MAVA betyder medicinsk akutvårdsavdelning, och det är där jag ska spendera de närmsta fyra veckorna! Det käns grymt spännande men jag är typ livrädd inför nästa vecka när vi ska ha egna patienter... men det ska nog gå bra! Jag försöker intala mig själv att jag är taggad men jag tror att jag är mest nervös inför akutvård, handledare, ta prover och förhoppningsvis får jag sätta någon kateter eller kanske tillochmed en sond!:)
 
Nu ska jag dö i soffan ett tag, börjar 6.45 imorgon!!:)
 
//Emma

2012-09-24
11:37:26

Här ska jag hänga i två futtiga timmar idag!:)
 
 
 
Har introdag på MAVA idag, ska bli spännande! börjar kl. 13.00! men tror jag ska börja fara dit kring tolv!:) ska hämta ut kläder och hitta till E-huset så det kan ta sin tid!:p
 
Efter sjukhuset så ska jag bege mig mot IKSU där jag skall införskaffa ett gymkort och sedan ta mig ett träningspass, det var ett tag sen sist;) hehe tror det får bli cykel och sedan lite styrketräning, känns som att min rygg behöver lite mer muskler och mindre fett att bära på;) HOHO Beachen December 2012 here I come!:p
 
Peace out!
//Emma
 

2012-09-22
20:43:00

grymt sugen.

2012-09-22
20:06:00

stora funderingar.
Sofia som är min bästa vän i denna världen kommer tappa hakan nu! Men nog är jag lite sugen på en hund efter att ha pussats med Lisas Pia-vovve... synd bara att jag hatar att binda upp mig, jag vill ju resa och allt möjligt och då går de ju inte att ta med sig en vovve. Men ack så mysigt det hade varit med en hund en kväll som denna när jag ligger helt själv och pluggar (läs. ser criminal minds)! Att plugga på distans måste ju vara det optimala när man skaffar sig en hund.. men nää jag tror det får vänta några år!

Peace out!

2012-09-21
20:03:10

kör en Emmakväll!
Hanna åkte iväg och hängde med några polare och jag kände gud så skönt att få vara själv en kväll!!:) så jag bestämde mig för att inte hitta på något alls, har just dragit mig upp från ett varmt bad och nu ska jag vänta på att Skavlan börjar!:)
Tända ljus och te, en mysfredag är välbehövligt!
peace out,
Emma

2012-09-21
16:56:07

inlines.
verkar bli en superfin kväll!:) funderar på att låna hannas inlines och ta en liten åktur... men jag är så himla rädd för nedförsbackarna! får se vad det blir av denna afton... kanske bara en timma i badkaret och sen somna i soffan;)


2012-09-21
15:40:26

hej.
Var nyss på stan och träffade mamman till tjejen som jag ska jobba med så nu har jag fått lite mer info. Börjar med intro nästa vecka, spännande. Sen ska jag jobba några dagar själv och så dom första månaderna får jag känna efter om jobbet är som jag har tänkt mig!:)
Åh vad jag längtar till thailand redan nu!!!
//Emma

2012-09-20
22:06:54

back from lycksele!
Nu är jag tillbaka i Umeå, är helt jä*la slut ska sova snart nu... har haft ett par härliga dagar med Lisa och Carro, massor med god mat och skitsnack!:) På måndag börjar praktiken, ska bli kul och spännande. Jag har fått jobbet som jag ville ha och i veckan har jag lärt mig massor med nytt på skolan.

Peace out!
//Emma

pärlan har tagit oss till och från lycksele:) Dock glömde jag lyset på i sex timmar första dagen så vi fick knuffa igång bilen! Lisa höll på att kissa ner sig och jag sträckte skinkan... hoho

2012-09-16
10:45:40

Good morning sunshines!
vaknade dock för två timmar sen, men har bara myst i soffan med en stor mugg te och en mörk chokladbit!:)
Idag måste jag förbereda mig lite för inneveckan på skolan:) och så ska nog jag och Hanna fara till jysk och köpa en steghylla!:)
Sen kommer Carro ikväll!:) Ska bli grymt kul, var galet längesen!;)

2012-09-15
23:16:29

Utkast: Sep. 15, 2012

2012-09-15
15:31:12

mörk choklad.
Jag tyckte det gick bra på träffen, det låter nästan som om jag kommer få jobbet! På måndag får jag veta om jobbet är mitt och så får jag fundera över helgen på om jag vill ha jobbet. Jag tror jag vill ha det för det kändes bra! Känns som ett riktigt roligt jobb och det kommer nog passa alldeles utmärkt med mina studier:)
Love ya'll!!

2012-09-15
12:10:47

Nervös!
snart ska jag träffa bruden som jag hoppas på att få jobba med, detta känns grymt!!:)

2012-09-14
22:40:00

myspaus i flyttandet!
Såhär snygga är vi även fast vi burit grejer ute i regnet ändå tills armarna lossnade från kroppen;)!
Peace out!

2012-09-14
09:50:33

I made it!:)
Fick godkänt på denna tenta med, riktigt skönt med tanke på att jag knappt har hunnit plugga! all tid har gått till att packa och städa så ska bli intressant att se hur det kan gå om man faktiskt pluggar ordentligt!:) måste då göra det till nästa vecka då vi har smittskydd!
Ha det fint!
Nu ska jag hitta på något att göra i åtminstone en timma;)

2012-09-14
09:18:31

Då var de gjort!
nu är tentan skriven.. ska sitte här på bibblan och vänta till kvart i tio när vi får igen resultatet!:) hoppas på godkänt!

Nää ska väll passa på att se lite föreläsningar om smittspridning och smittskydd!:) Tror vi har seminarie på det nästa vecka i lycksele!:)

//Emma

2012-09-14
08:49:00

njursjukdomar..
Om cirkus tio minuter är det dags för tenta:)!
hoppas det går bra! efter det blir det luchdate med Ida och kring halv två börjar jag och mamma rulla mot umeå... spännande!
//Emma

2012-09-13
20:43:39

packat!
Idag har jag packat och pluggat mest hela dagen!:) Jag har även varit förbi Regnbågen och hämtat mina gummistövlar, lämnat in nycklarna till lägenheten, sagt upp mitt gymkort och fixat så jag får sitta på skolans internet imorgonbitti för att skriva min tenta!:) toppen toppen... när mamma slutar jobba kl. 13.00 då bär det av till Umeå!:)
Och några timmar senare blir jag Umeåbo, bussen är fullpackad med grejer och min lilla bil är fullproppad!:) Det här ska nog bli bra!:)

//Emma

2012-09-12
17:04:59

Palt.
Det blir palt till middag här i petberg, nog är det ganska mysigt att bo hos mor och far!:)
Idag har jag städat klart i lägenheten och imorgon ska den besiktas, skönt att få det gjort! Men vilket jävla helvete att putsa gamla fönster!!!
 
Nu är jag täppt i näsan och längtar till umeå på fredag och att få träffa tjejen som jag ev. kommer få jobba med på lördag!:) Grymt spännande!
 
Imorgon ska alla hålla tummarna för min snygging till lillasyster som ska på arbetsintervju i huvudstaden, hon är så jäkla tuff som tog sitt pick och pack och flyttade!:)
 

2012-09-11
19:40:03

11sept.
Har städat i ca. 10h idag, är gode slut i kroppen och min jävla rygg hade behövt Stina! Har försökt hänga ut upphakningarna, men inget resultat!:p
Imorgon ska jag bara putsa fönsterna och diska ugnsformar sen är lägen jävligt ren! Har skrubbat och dammat och skrubbat lite till och dammat lite till idag;) voj voj!

2012-09-11
15:42:58

fy fan så tråkigt att städa.
Nu är badrummet helt färdigt för besiktning... bara kök, hall, klädkammare och rummet kvar;) Nää men det börjar närma sig sakta men säkert...

2012-09-10
23:25:00

mätt.

2012-09-10
15:59:54

trött i kroppen!
Att vara förkyld och flytta är inte att rekomendera;) varje gång jag har böjt mig ner för att lyfta upp något så har det dunkat i hela huvudet! Hostade som en galning nere i tvättstugan inte den bästa luften kanske;) nu ska jag bara vänta på att sista tvätten gått klart så att jag får hänga den och sen köra ett till lass med grejer till petberg!:) Sen blir det snabbt hämta tvätten och bege sig till Tväråsel för middag med görlsen!:D

//Em

2012-09-10
13:15:12

Längtarrrrrr
...efter fridas mat som kommer vara helt galet god!!! har sett på facebook att planen är inbakt fläskfile!!! PÅ EN MÅNDAG!!!! HELT GALET GOTT!!! :D jummy jummy in my tummy!
 
Just nu sitter jag och väntar på min tvättid som börjar 14.00!:) har packat och kastat och sorterat och rensat hela förmiddagen, borde egentligen hinna plugga lite njursjukdomar men det får bli senare... nu måste läggan tömmas så jag kan börja städa!!:)
 
Peace out!

2012-09-09
23:18:58

Hittade denna bild när jag letade efter en gammal på mig och Frida!!:p
Vad hände där kan man ju undra, det sjuka är att jag kommer ihåg det som om det var igår!! För cirkus två sekunder efter det här kortet togs så kom Nylen in genom dörren och engelskalektionen började. Skrattade så jag höll på att kissa ner mig när jag såg bilden! Fångade får vår bästa sida...

2012-09-09
23:16:07

Sms som gör en glad!:)
I förmiddags så fick jag ett litet sms från världens bästa Frida som skrev att hon ille bjuda på avskedsmiddag någon dag i veckan. Den dag som alla brudar kunde samlas blev redan imorgon!:) såå imorgonkväll bär det av till Övre Tväråsel för att hänga med mina bästa brudar!!:) Frida är en helt fantastisk kock så jag längtar efter hennes mat. Jag önskar att jag hade åtminstone halva Fridas intresse när det gäller matlagning och bakning... men men nån ska väll ha intresset att äta så det tar jag på mig!;D
 
Hohoho redan här ser man fridas seriösa engagemang när det kommer till att baka och jaa vad kan man säga om sjuttonåriga emma? voj voj...

2012-09-09
23:08:04

Aj.
Slog huvudet idag i en av skåpluckorna i köket när jag packade ner grejer, har världens bula och ett litet, litet hål mitt på huvudet! Det dunkar och har sig, tur man är hypokondriker så man har något att göra hela dagarna!:)

2012-09-09
11:32:21

ett andra avsnitt criminal minds...
...sen ska jag börja städa och packa på riktigt. Kanske även skruva isär sängstommen!

Denna ballerinaklänning från monki som jag hade tänkt kasta eller sälja har jag på mig idag, och nu har jag bestämt mig för att behålla den;) ILLA!

2012-09-08
09:54:30

Fyrkanten runt med mamma i nya pärlan!:)
Idag ska vi iväg och se Klara spela fotboll i piteå(tror jag) och sen direkt efter det ska jag och klara rulla mot Luleå där Klara ska på Kalas hos världens sötaste Nadia och jag ska få busa med Nadias gulliga monster till småsystrar!:)
Njää en slurk hostmedicin på det här och en dusch så är jag fit for fight!:)
 
Hoppas den här gullungen gör minst tio mål i dagens match!!:) Hejja Piteå!

2012-09-07
22:14:14

utan Sofia och Leo så hade det aldrig blivit nån bil!!
Så massor tack för skjuts, lugnade nerver och framförallt en mätt mage!!:)

2012-09-07
22:02:02

Jag är med bil!:)
Har bara svårt att bestämma mig för vad pärlan skall heta... den kanske får heta just pärlan!

2012-09-07
09:30:28

Tentan gick nog bra!
Tror jag klarade tentan om poängen vi fick upp direkt efter stämmer, för då hade jag närmare 80%!:) men jag tyckte att några frågor var luriga, så jag förstod dom helt fel :p så det kan gå! Huvudsaken är att man blir godkänd!:)


2012-09-07
08:50:09

Tenta om tio minuter!
håll tummarna för mig för jag kan nog ingenting!:D lovely friday!!
//Emma

2012-09-07
08:49:34

Hostmedicin...
hoppas jag få utskrivet idag för VC ringer upp mig halv elva!!:) men nu har hypokondrikern Emma Grahn hittat en knöl fem centimeter neråt/bakåt från örat så nu är jag övertygad om att jag har cancer! kan dock vara svullna lymfkörtlar;)

2012-09-06
21:22:21

Eftersom det är min blogg så får jag nog tycka synd om mig hela tiden i den...
Jag mår illa av hostmedicinen jag köpte och sen så hjälper den knappt... känner mig inte särskilt förkyld men tror jag håller på att hosta av ett revben eller två... det är lite synd om mig!..

2012-09-06
20:28:00

I think I'm gonna buy me a car tomorrow!:)
En gammal skruttig Volvo 360, tror den kommer passa mig perfekt! Synd bara att den är vit och inte röd;) hahaha men den är söt och billig. Men oj vad jag hatar att fatta sånnahär beslut, viktiga som handlar om att ta ansvar för något och om att lita på att han som säljer bilen inte blåser mig;) hoho jajja! Pappa ska vara moraliskt stöd, och han kan inget om bilar!:D lövely, men Sofias Leo gav bilen godkänt, vi tror den kommer rulla!;)

2012-09-06
19:04:42

My back hurts...
Kan inte bestämma mig om jag mår illa för att jag har ont i ryggen eller om det är för hostmedicinen jag nyss hällde i mig.
Känns som en ursäkt för att se ännu ett avsnitt Criminal Minds innan jag återupptar pluggandet! tenta 09.00 imorgon.

peace out!

2012-09-06
16:22:09

kuckelimuckmeducin
eftersom vårdcentralen inte hade några tider idag så fick jag mig ingen hostmedicin... har därför varit på apoteket och köpt mig lite receptfri medicin, dock känns det som att jag hostar mer nu än innan jag tog den;) hoho jajja

2012-09-04
21:56:26

man kan ju tro jag har löss...
Om det inte vore för att jag har kammat igenom mitt hår tre gånger med luskam så hade jag varit övertygad om att jag har löss... Kliar så inni helvete, men jag tror att det kan vara hårfärgen:/ men det tror jag inte jag har tänkt erkänna riktigt ännu... hårfärg och känslig hud är kanske inte så bra, men "ska man vara fin får man lida pin!";)
Folk kommer börja kalla mig för Lus-Mia som i Madickenfilmen!;)


2012-09-04
19:48:40

Idag kom samtalet som jag skulle väntat på i två veckor...
Dom gillade mig igår på intervjun och ville verkligen inte att jag skulle hinna ta något annat jobb innan jag åtminstone träffat tjejen som jag ska jobba med om jag får jobbet!:) Så lördag nästa helg ska jag ner till Umeå och träffa tjejen, hoppas på att det går bra och att jag får jobbet!:) Det betyder att flyttlasset går på fredag nästa vecka!:p ska bli kul! har packat kläder i säckar och sorterat ut allt som ska slängas/skänkas!:)
Det väldigt braiga med jobbet är att jag redan nu vet att jag får ledigt när jag ska till Thailand!!:) GRÄJT!!

2012-09-04
15:07:16

Då var skolan igång på riktigt!:)
Har haft första seminariet nu nyss och det gick då bra, bara att plugga som fasen i veckan för på fredag är det tenta!;) haha hårt men detta blir bra!:)
Mycket spännande som händer nu!:)
peace!

2012-09-04
08:25:31

bastuträsk levererar!
Hoho sitter på tåget hem!:-) har hunnit plugga och sova... En timma kvar nu!:-) skönt, desvärre har jag ont i halsen och hosta!:-/

2012-09-03
15:03:30

Arbetsintervju!
Det gick faktiskt riktigt bra på arbetsintervjun, himla spännande att vara kallad till interju och få sälja in sig!:) Mamman till tjejen som söker personlig assistent gillade mig, nu gäller det bara att tjejen ska gilla det mamman säger om mig så att jag blir kallad till en sista intervju/träff med tjejen! Nu är det två veckors väntan, jobbigt men spännande!:) Håll tummarna för mig nu för detta skulle vara toppen för mig!:)
 
Peace out!
 

2012-09-01
16:21:30

criminal minds
Det är vad jag vill se nu, men jag borde klä på mig! jobbigt...


2012-09-01
10:25:51

Dessa två brudar skall aftonen spenderas med!:) Lovelö..
 

2012-09-01
09:40:42

Rallycross med Ida!
Det pinsamma är att jag var tvungen googla om det stavades med C eller K... men jag är ganska rutinerad;) Har varit på rallykross en gång när jag var typ tio år. Jag och Hilda stod och sålde godis och läsk i en kiosk!! det var på den tiden man var söt och spelade fotboll..
Jajja jag får för mig att Ida drar med mig på detta av någon annan anledning än för att bara få njuta av mitt underbara sällskap...

I afton blir det galej med Ida och Sofia, vi ska ut och dansa loss på challenge!:) trevligt!! Som vi har längtat nu senaste veckan (eller iallafall jag).