smörblomman

2013-03-22
21:57:34

Bra dag.
Har haft en riktigt bra dag!:) Är så ruskigt nöjd med mig själv, med tjejjourandet, med praktiken och planerade föreläsningar...
 
Jag och Emma N har hunnit planera massor idag på förmiddagen med tjejjouren och vi har hunnit fixa handledare till tjejjouren, världens lättnad!!:)
På praktiken idag har jag haft två egna patinter vilket även var de enda patienterna på avdelningen, jag har faktiskt skött mig riktigt bra. Det är ju inte heller helt fel när man har en asbra handledare!!:)
Jag och Emma N ska ner till Stockholm i Maj och föreläsa för ca. 50 tjejjourstjejer och det känns helt sjukt bra att få göra det och att vi faktiskt kan så himla mycket!!:) Vi ska föreläsa om bl.a. det motstånd som man kan möta som jourtjej men även för att man är feminist... Detta blir även första föreläsningen i mitt liv som jag håller i som jag faktiskt kommer få betalt för, det känns ju väldigt proffsigt!:)
 
Jag kommer verkligen att sakna tjejjouren när jag är i Australien men fasen vad jag ska komma tillbaka med nya krafter i Januari 2014!!!:) Ser redan framför mig hur jag kommer ta en nattjänst som sjuksköterska när jag är klar bara för att kunna hålla i workshops på dagarna!!:)
 
ÅH idag är en sån dag när livet är helt jävla amazing!!!:) behöver jag ens säga att vi även har kanalen som sverige spelar på???!!:D Love it!
 
PEACE!!! :)
 

2013-03-21
12:11:52

Perth June 6th - December 23rd
Japp så är det, i Perth ska jag spendera ett halvår!:) Ska bli så himla spännande och skoj!:) Kommer nog bli riktigt tufft emellanåt också eftersom jag ska läsa min femte termin på långväga distans!:)
 
Ska jobba i en familj med fyra barn/ungdomar. Tre bor hemma:) Men mitt huvudansvar är en grabb på 17år med autism, detta blir nog finnemang!:) Ska även skjutsa hans lillasyster på lite löpträning osv. Är ledig sex timmar dagtid varje dag medans kidsen är i skolan så då har jag massor med tid för min skola!:) Sen är jag även ledig i princip alla kvällar från 18.30:)
 
Tror detta kommer bli tipptopp! Lämnar Sverige 15.50 den 6e juni!:)
 

2013-03-20
13:49:32

Bakar...
Hmm håller på att baka veganska chokladmuffins med fyllning men hittills måste jag nog säga att allt som kan gå fel har gått fel;) Tror nog att jag får göra en omgång till och så kan jag bjuda bort dom dåliga muffinsen till hannas polare;) moahaha!
 

2013-03-14
17:25:39

Australien :)
Oj vad jag smider planer... Mest troligt så kommer jag att spendera sex månader i australien mella juni och december/januari. Har fixat allt med skolan så att det är okej att fixa allt på distans i höst, har hittat en familj att jobba hos och som kommer pröjsa mina flygresor(sparar massor med cash där)!!:) Jag tror detta kan bli riktigt bra och det ska bli grymt spännande.
 
Det enda som måste fixas innan det är spikat är att jag får mitt visa approved, att familjen inte visar sig vara galen och att jag hittar nån billig reseförsäkring!:)
 
Peace

2013-03-09
15:15:47

Storkok.
Fyller frysen med matlådor inför praktiken. Jag har nämligen lärt mig att jag brukar vara HELT slut under praktikperioden. Nu finns det lasagne, broccolipaj, piroger och snart även potatis/svamp/purjo-soppa! Känns mycket bra!:) Ska även komma på något att göra med vitkålen(2,6kg) som jag råkade köpa lite väl mkt. av sist jag storhandlade!:p kanske lite kålpudding...

Peace!

2013-03-09
11:15:42

surogatmödraskap.
Det är en jäkligt intressant diskussion.

Mvh Emma

2013-03-08
12:11:16

This is what a feminist looks like!!:)
 
Dagen till ära så har jag min fabulösa feminist-tröja!:)

2013-03-08
10:19:02

Internationella Kvinnodagen.
Idag ska vi påverka och visa att vi inte nöjer oss med att få lägre lön, sämre vård och förväntas gå ner i deltid direkt man bildar familj om man nu vill ha familj...
 
Demonstration ikväll med samling på rådhustorget 17.30 och sedan har vi i tjejjouren även arrangerat efterhäng på hamnmagasinet!:) Ska bli superkul!!
 
Hoppas vi ses på torget ikväll allihop!!:)
 
 
 

2013-03-07
12:44:44

Funderar på att shoppa loss på ica maxi igen ;)
Har hittat en grymt snygg STOR resväska på 25% på ica maxi ROSA, perfekt så man hittar den på bagagebandet!!:)
Meen jag tyckte den var lite tung, hade inte tid att kolla ordentligt igår så jag kanske tar en tripp dit efter jouren ikväll!:)

2013-03-07
10:39:43

Sovmorgon till NIO :)
Att sova är nog bland det bästa jag vet. Det är ruskigt sällan det blir mindre än åtta timmar per natt! Nu när praktiken börjar vet jag dock att det kommer vara full rulle och bättre planering för att få sova åtta timmar!:p
Idag ska jag plugga det sista inför tentan imorgon, köra aqua power på iksu och sedan är det tjejjour i afton!:)

Jag och Hanna har även börjat ett sockerfritt liv idag, eller iallafall inge godis, fika osv. men det är ju socker i så himla mkt. mat nu och det har vi då inte tänkt bry oss om!:) undrans hur länge vi kan hålla i detta;) vi har dock massor med fukt hemma och sålänge det finns ska de nog gå finfint!:)

peace!

Back to school:p

2013-03-06
18:13:41

lasagne:)
Har en lasagne i ugnen, mumma!

2013-03-06
14:34:35

Love it <3
Jag tyckte att jag var så jäkla snygg idag och hade faktiskt på mig kläder istället för pyjamas(pluggar på distans)!!:p Men idag har jag nämligen varit på Umeås första tjejmässa!! Skittrevligt, tjejjouren hade bokbord och tipsrunda!:)
Såhär blev min "dagens klädsel", tror jag ska öva lite på det däär med webkamera;) :
Mammas gamla jeans, love them!:)
 
Peace, nu ska jag på ica maxi!!:) Kylen ekar!!

2013-03-05
14:22:02

Spinning.
Ikväll 18.00 ska jag på spinning, huvvaligen det kommer göra ONT imorgon!;) Men men det ska bli skoj!! Är nämligen en BARBRO som håller i passet och det är nog ett av Sveriges vackraste namn!!:D

peace

2013-03-05
13:42:55

Trodde jag skulle bli grym på franska innan söndag;)
Franska Intensivkurs med CD
Jag köpte en intensivkurs i franska på bokrean och planen vara att lyssna och läsa lite varje kväll, har jag gjort det ännu? Njee!
 
Det är så mkt. på gång nu men jag tänker mig att i sommar när jag bara ska jobba så kommer jag hinna bli proffs på franska! Flytande i både tal och skrift;) hehe
 
Peace out!

2013-03-05
11:19:59

Knåpar med design och tentaplugg!
Jag ligger lite efter i pluggandet just nu eftersom jag tog mig en veckas sportlov:) Så ser föreläsningar för glatta livet i veckan!:)
 
Sen börjar vfu:n nästa vecka och jag måste hinna läsa på lite om gynekologi men även pre- och postoperati vård... nu börjar det märkas att man är student!:p jajja praktiken kommer att gå fort och då är det bara en månad kvar till sommarlov!
 
Skulle inte vara helt fel med lite sol och sand!:)

2013-03-04
22:34:20

Kalendern...
Känns som om jag följer min almanacka slaviskt... Är livrädd för att missa något viktigt datum nu när kalendern är fullproppad med massa roliga grejer och massa massa VFU!:)

Det är så löjligt men jag är sjukt nervös för vfu:n även om jag tidigare blivit godkänd lätt som en plätt så känner man ju pressen på att man borde kunna en massa vid det här laget!!:)

Sov gott!!

2013-03-04
17:47:30

of to the gym.
Ska börja knalla mot iksu, får bli Dicte framför tv:n hemma ikväll!:p myys! Har hunnit se några föreläsningar till så förhoppningsvis är jag någolunda förberedd på seminariet på onsdag!:)
Peace

2013-03-04
15:36:16

Föreläsningar på löpande band!
Har sett fem föreläsningar idag, känner mig sjukt effektiv!:) Nu ska jag ge mig själv en liten paus och se förra veckans avsnitt av Dicte så jag kan se kvällens avsnitt på gymmet i afton!!:)

Just nu smider jag planer så att det glöder i glödlampan;) Spännande grejer på gång som jag hoppas går att genomföra!:)

Nästa vecka börjar min VFU på kvinnoklinikens gynavdelning, kommer bli awesome för det har jag bestämt!!:)

Peace out!

Emma

2013-03-03
13:35:56

smider planer:)
Haft en grym vecka hemma i byn och åker hem till Umeå ikväll:)
Blir en vecka full med tentaplugg och tjejjourande!:) Kul Kul;)
Längtar tills denna termin är klar för det ska bli så sjukt skönt med en teoretisk termin, VFU:n är grymt givande men jag blir alltid helt slut!!:)
//Emma