smörblomman

2012-08-28
21:38:09

Holy smokes!
Det var en toppenbra föreläsning av Carina Diaz, det var mycket intressant som man fick ta med sig i tankarna för fortsatta reflektioner... jag är så grymt intresserad av det här med kulturkrockar och hur dåliga vi svenskar är på att hjälpa människor från andra kulturer att integreras in vårt svenska samhälle som vi faktiskt äger tillsammans. ALLA svenska medborgare, alla som bor inom Sveriges gränser!

Alla som någon gång har bott en längre period i ett land vet hur svårt det är att komma in i samhället och hur viktigt man helt plötsligt tycker det är att omge sig med andra svenskar...

Hursomhaver så tycker jag att det är fruktansvärd sorgligt att flickor som är under 18 år skall bli bortgifta, att unga kvinnor blir misshandlade om de är kär i "fel person" och att det finns en sådan enorm rädsla och skam som skulle kunna bryta ner även en människa gjord av sten.

Kom igen nu gott folk och engagera er!

Här är lite tips på vad ni kan hitta på för ett bättre samhälle:
-engagera dig i en kvinnojour/tjejjour.
-engagera dig inom olika vänskapsföreningar/föreningar som arbetar för integration i samhället.
-skaffa dig en vän som kommer från ett annat land, ta med din nya vän på stan, bjud hem på fika, diskutera livet, förklara hur det svenska samhället fungerar osv.
-Skänk lite pengar till en kvinnojour eller annan organisation som jobbar aktivt för att hjälpa kvinnor och barn som utsätts för hedersvåld.

Peace!

//Emma Grahn

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: