smörblomman

2012-11-30
10:43:00

Bountybollar
 
 
200g kokosflingor
100g smör (rumstemperatur)
5tsk vaniljsocker
3dl florsocker
2msk grädde
 
smält choklad ca. 200g, jag kör på mörk blockchoklad!
 
Blanda ihop alla ingridienser (utom chokladen) som man gör med chokladbollar och rulla sedan smeten till bollar och ställ i kylen.
Låt dom stå nån timma i kylen så att de stelnar(går att frysa så de går snabbare).
Smält choklad i en skål med höga kanter över vattenbad, rulla sedan bollarna i chokladen så att de blir helt täckta av choklad!:) Lägg bollarna på bakplåtspapper och inte direkt på en tallrik eller ett fat(då fastnar chokladen när de stelnar...
 

Jag brukar dock göra dubbel sats på receptet och då blir det ca. 40bollar.
 
Hoppas det smakar!
Detta har alltid funnits bland julfikat/julgodiset hemma i petberg:)
 

Kommentar:
#1: Kajsa

Men fy farao vad gott! Detta ska jag också baka någon dag! Nomnomnom! :)

Svar: dom är ruskigt goda... har nog gått upp 3kg sen julbakandet började!:p
smorblomman.blogg.se

2012-11-30 @ 23:45:31
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: